Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@18:40:49 GMT

کلاغ پَر در شهر

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۴۹۰۷

کلاغ پَر در شهر

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: این روزها مرکز لرستان شاهد نوع جدیدی از مهاجرت است تا کلاغ‌هایی که روزانه به خرم‌آباد سفر می‌کنند، آمارشان رو به افزایش باشد، موضوعی که باید به صورت علمی بررسی شود.

مجید دریکوند کارشناس حوزه محیط زیست در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه یک گونه جانوری برای ادامه حیات خود نیاز به یک سری مؤلفه دارد، اظهار داشت: در اصطلاح علمی به این موضوع «پناه» گفته می‌شود، به این معنا که جانور جایی باید برای زندگی، جوجه آوری، خوردن غذا… داشته باشد و به حیات خود ادامه بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«طغیان» کلاغ‌ها در شهر

وی با بیان اینکه اگر اینها برای جانور و گونه فراهم شود، روز به روز جمعیت آن بیشتر می‌شود، عنوان کرد: در مورد کلاغ در خرم آباد هم همین اتفاق افتاده است، در خیلی جاها، خیلی از گونه‌ها «طغیان» می‌کنند.

این فعال حوزه محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه همه گونه‌ها تا جایی که جمعیت آنها نرمال باشد، مفید هستند؛ ادامه داد: پدیده‌ای که برای کلاغ‌ها در شهر خرم آباد اتفاق افتاده، «طغیان» گونه است، این امر مختص به کلاغ نمی‌شود، وقتی جمعیت یک گونه نرمال باشد برای طبیعت مفید است و نقش خود را در زنجیره اکوسیستمی لحاظ می‌کند، اما وقتی زیاد می‌شوند آسیب وارد می‌کنند.

دریکوند، بیان داشت: در مورد کلاغ نیز همینطور است، آسیبی که به درختان می‌زنند، بذری را که به عنوان غذا می‌خورند و… موجب آسیب به طبیعت می‌شوند.

مهاجرت روزانه کلاغ‌ها به خرم آباد

وی با بیان اینکه اگر از کسانی که سنشان بیشتر است، بپرسیم می‌گویند که کلاغ‌ها قبلاً در شهر خرم آباد بودند اما جمعیتشان اینقدر نبوده است، ادامه داد: از کاسب‌های مسیر اصلی شهر خرم آباد اگر بپرسیم، می‌گویند که این کلاغ‌ها در شهر خرم آباد بوده‌اند ولی جمعیت آنها به این میزان نبوده که به این امر «طغیان» جمعیت کلاغ‌ها گفته می‌شود.

این کارشناس حوزه محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه به طور معمول کلاغ‌ها فصل تابستان در شهر خرم آباد نیستند، گفت: بیشتر جمعیت کلاغ را در فصل‌های زمستان و پاییز می‌بینیم، این امر نیز به دلیل این است که در تابستان و بهار این کلاغ‌ها از اراضی اطراف شهر و در کل اکوسیستم پخش می‌شوند، شب را در مزارع می‌گذرانند، دسته‌های کوچک‌تری می‌شوند، غذای بیشتری پیدا می‌کنند، مؤلفه‌های حیاتی برای کلاغ‌ها در فصل‌های تابستان و بهار بهتر در دسترسشان است.

دریکوند، تصریح کرد: کلاغ‌ها به مرور و گذشت زمان یاد گرفته‌اند که در زمین‌های کشاورزی اطراف شهر خرم آباد غذا پیدا می‌کنند، اگر در اطراف خرم آباد یک دور به فاصله ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر بزنیم اینها را در زمین‌های اطراف خرم آباد می‌بینیم که نشسته‌اند و در حال خوردن بذر، دانه و غذا هستند.

وی با تاکید بر اینکه وقتی که شب می‌شود این کلاغ‌ها از سمت پتروشیمی و جاده کوهدشت به خرم آباد می آیند و مسیر مهاجرت آنها نیز از این مسیر است که به این نوع مهاجرت، مهاجرت روزانه گفته می‌شود، ادامه داد: این کلاغ‌ها روزها به بیرون از شهر و شب‌ها به داخل شهر بر می‌گردند.

غفلت از مطالعات و اجرای روش‌های اکولوژیک

این فعال حوزه محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه این امر یک فرآیند اکولوژیکی بسیار پیشرفته در پرندگان محسوب می‌شود، گفت: یک عقل و نظم پشت این ماجرا است که کلاغ متوجه شده که به این شیوه می‌تواند به حیات خود ادامه بدهد، بنا بر این روزها به بیرون از شهر برای تهیه غذا می‌رود و شب‌ها برای گذراندن ایام استراحت و خواب خود به شهر بر می‌گردد.

دریکوند با بیان اینکه این کلاغ را بر روی درخت‌های مسیر اصلی شهر می‌توان دید، گفت: بودن این کلاغ در شهر، بین یک تا دو ساعت با تایم زندگی مردم در شهر تلاقی دارد.

وی با بیان اینکه معمولاً شهرداری‌ها به دنبال روش‌هایی برای کنترل این امر هستند، البته نه به معنای اینکه اینها را بکشند و به آنها آسیب بزنند، بلکه الگوی مهاجرت و زندگی آنها را تغییر بدهند، ادامه داد: می‌شود با درختکاری و ایجاد یک سری محل‌های زندگی مانند باغ پرندگان و کار اکولوژیک خیلی حرفه‌ای که البته قطعاً از عهده شهرداری ما بر نمی‌آید، در این رابطه اقدام کرد، این امر در کشورهای دیگر صورت می‌گیرد و جاذبه‌های گردشگری خوبی را ایجاد کرده‌اند.

این کارشناس حوزه محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه پیشنهاد در این رابطه اجرای روش‌های اکولوژیکی، مطالعه روی فرآیند زندگی این پرندگان و الگوی مهاجرت آنها در یک بازه چند ساله است، ادامه داد: البته متأسفانه ما هیچ برنامه‌ای در محیط زیست کشور و به خصوص محیط زیست لرستان برای حفظ محیط زیست و پایش علمی گونه‌های جانوری آن نداریم.

قبل از اینکه اتفاق بدی رخ دهد باید راه حلی پیدا کرد

دریکوند، گفت: این امر هم به دلیل استفاده از روش‌های «نخ نما» و تاریخ مصرف گذشته است، هیچ وقت به دنبال روش‌های علمی، بازدارنده و پیشگیرانه نیستیم، هیچ دیتایی در محیط زیست و شهرداری خرم آباد نداریم.

وی با بیان اینکه شهرداری، ستادی به نام توسعه پایدار و محیط زیست شهری باید داشته باشد، گفت: بارها پیشنهاد کرده‌ایم که این ستاد ایجاد شود که متأسفانه انجام نشده است.

این فعال حوزه محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه پنج سال دیگر خیابان‌های اصلی شهر به خاطر کلاغ‌ها با افت تردد مواجه می‌شود، افزود: کمیته محیط زیست شورای شهر خرم آباد عملاً فعالیتی ندارد چرا که اصلاً تشکیل جلسه نمی‌دهد.

دریکوند با تاکید بر اینکه همچنین موضوع جمعیت کلاغ‌ها به اداره کل محیط زیست لرستان نیز مربوط است، بیان داشت: اگر مردم خودشان راه بیفتند و کلاغ‌ها را بکشند چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ اگر در بیرون از شهر کشاورزان در اراضی سم بریزند، این کلاغ‌ها را بکشند و در غروب چند هزار کلاغ مرده را ببینیم یک آسیب بسیار بزرگ اجتماعی و فرهنگی خواهد بود.

وی، تاکید کرد: قبل از اینکه اتفاق بدی رخ دهد باید راه حلی برای آن پیدا کنیم، راه آن نیز مطالعه و مدیریت علمی گونه‌های جانوری است، باید پیش بینی کنیم که جمعیت این گونه در ۱۰ سال آینده قرار است که طغیان کند و از همین امروز برای آن یک برنامه داشته باشیم، پرندگان و گونه‌های جانوری طی چند ده سال یاد می‌گیرند که چگونه زندگی کنند و ما یک ساله هم نمی‌توانیم کاری در این رابطه انجام دهیم، معمولاً نزدیک ترین راهی هم که مدیران فعلی در پیش می‌گیرند کشتن این پرندگان است.

کد خبر 5119383

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط زیست لرستان کلاغ خرم آباد ویروس کرونا شیراز آمار کرونا خطبه های نماز جمعه بوشهر گرگان کرمانشاه شهرکرد آلودگی هوا شهرستان کرج دهه فجر اقامه نماز جمعه شیوع کرونا عکس استانها شهر خرم آباد کلاغ ها کلاغ ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است و همه ما باید برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه به مناسبت روز ملی خلیج فارس در پیامی این روز را به دوستداران میهن اسلامی و خلیج همیشه فارس تبریک گفت که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مسئله برای تمام هموطنان، سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان است و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده‌اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقای زیستگاه‌های بی‌بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند. خلیج فارس به لحاظ زیستی یکی از پرتاب‌وتوان‌ترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پرکشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی‌مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده‌اند، به میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.»

کد خبر 749048

دیگر خبرها

  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست