Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش دو برابری قیمت برنج در بازار به رغم وجود دو برابری ذخایر این کالای مهم نسبت به سال گذشته، نکته‌ای قابل تامل است که باید مسئولان دستگاه‌های نظارتی، پاسخگوی علت آن باشند.این بار دیگر به نظر باید برنج را هم در ردیف خوردنی‌های گران قیمتی قرار داد که رفته رفته از سفره اقشار کم درآمد جامعه کنار گذاشته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بلاغ، افزایش دو برابری قیمت برنج در بازار به رغم وجود دو برابری ذخایر این کالای مهم نسبت به سال گذشته، نکته‌ای قابل تامل است که باید مسئولان دستگاه‌های نظارتی، پاسخگوی علت آن باشند.


البته از سویی دیگر در حالیکه واردات برنج با ارز 4 هزار و 200 تومانی همچنان ادامه دارد، این گرانی می‌تواند عجیب‌تر هم باشد.

گفتنی است عدم نظارت بر بازار عرضه و همچنین بازرسی و بررسی میزان کالاهای وارداتی با ارز دولتی که باید از سوی دستگاه‌های متولی نظارتی انجام گیرد، موجب بیشتر شدن این نابسامانی‌ها گشته است و این خلا، دندان سودجویان را گردتر از همیشه به دنبال ریالی بیشتر، تیز و تیزتر کرده است.

با توجه به افزایش قیمت‌ها، این بار دیگر به نظر باید برنج را هم در ردیف خوردنی‌های گران قیمتی قرار داد که رفته رفته از سفره اقشار کم درآمد جامعه کنار گذاشته خواهد شد.

البته این گرانی بهانه‌خوبی به دست دانه درشت‌ها داده است تا با داعیه دلسوزی برای اقشار کم درآمد، بر میزان واردات برنج‌های خارجی بیفزایند و پول بیشتری به جیب بزنند! و اینجا است که دولت باید با ورود به این موضوع، مراقب باشد که نه خود دور بخورد و نه کسی مردم را دور بزند!

قیمت برنج ایرانی این روزها حساب و کتاب مشخصی ندارد و هر فروشگاهی با توجه به میل خود، وجود تورم انتظاری و نوسانات دلار قیمتی را برای آن در نظر می‌گیرد؛ به‌طوری که برای خرید برنج ایرانی از نوع هاشمی با قیمت‌های متعددی روبه‌رو می‌شوید و این در حالی است که همه این فروشندگان، برکیفی و خالص بودن محصول خود تاکید دارند.

فروشندگان این محصول استراتژیک در سطح خرده‌فروشی و عمده‌فروشی مدعی هستند که واسطه‌هایی که برای آنها کالا تأمین می‌کنند نه تنها به اندازه کافی برنج به آنان نمی‌فروشند، بلکه قیمت آن را بی‌رویه بالا برده‌اند و پاسخ مناسبی در این زمینه به فروشندگان نمی‌دهند؛ البته نباید کم فروشی برخی کسبه برای کسب سود بیشتر را هم نادیده گرفت.

رضا اسدی یکی از شالیکوبی‌داران با سابقه مازندرانی با تایید افزایش دو تا 2.5 برابری قیمت برنج در  بازار به خبرنگار ما می‌گوید: قیمت برنج فریدونکنار در سال‌ گذشته و در چنین روزهایی از 11 هزار تومان تجاوز پیدا نمی‌کرد و این در حالی است که قیمت این محصول در حال حاضر به 20 تا 22 هزار تومان می‌رسد.

وی افزود: البته باید پذیرفت تورم‌ها در کشور وجود دارد و این امر موجب افزایش هزینه‌ها برای کشاورزان شده است.

این شالیکوبی‌دار فریدونکناری با تاکید بر اینکه علت اصلی افزایش قیمت حال حاضر برنج در بازار به طور مستقیم متاثر از افزایش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی است؛ خاطرنشان کرد: هزینه تولید برای یک کشاورز از کود و سم گرفته تا کارگری بالا رفته است.

اسدی بیان کرد: کود کشاورزی که کشاورز طی سال گذشته 30 هزار تومان می‌خرید، امسال به 100 هزار تومان رسیده است؛ نایلون متری نسبت به سال قبل دو برابر شده است، سم قیمتش سه برابر شده است و همه و همه این‌ موضوعات دست به دست هم داده‌اند تا هزینه تولید را به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش دهند.

وی ادامه داد: اگر کشاورز بخواهد برنج دسترنج خود را با قیمتی کمتر از این نرخ بدهد، با توجه به هزینه‌هایش متضرر خواهد شد.

این شالیکوبی‌دار باسابقه مازندرانی تصریح کرد: دولت می‌توانست با ورود به این موضوع خیلی پیش‌تر از این‌ها و قبل از آغاز فصل کشت برنج با تخصیص و توزیع کود و سم یارانه‌ای و دولتی به کشاورزان و همچنین اجرای طرح خرید تضمینی برنج، گام بلندی در کنترل و نظارت بر بازار بردارد.

اسدی متذکر شد: البته نباید این نکته را در نظر بگیریم که در زمان کنونی، موجودی برنج در بازار کم است و تا دو ماه دیگر و با آغاز فصل جدید برداشت، با ورود برنج‌های تازه به بازار، قیمت‌ها تعدیل خواهد شد.

رسولی یکی از بنکداران برنج در فریدونکنار با بیان اینکه مشخص نیست قیمت برنج چرا و به چه دلیلی روند صعودی را گرفته و رو به بالا در حرکت است؛ گفت: باید مسئولان دستگاه‌های بازرگانی و نظارتی با شناسایی علل این موضوع، نسبت به توقف و کنترل این اتفاق، ورود جدی و سریع داشته باشند.

وی بیان کرد: قیمت برنج بومی در بازار به ازای هر کیلو بین 18 تا 24 هزار تومان بسته به کیفیت و نوع برنج متغیر است.

 گفتنی است در رصد میدانی خبرنگار ما از بازار، قیمت هر کیسه 10 کیلویی برنج هندی در فروشگاه افق کوروش 75 هزار تومان و قیمت هر کیسه 10 کیلویی برنج ایرانی 230 هزار تومان است. البته قیمت برنج‌های 10 کیلویی محسن و خاطره هم بین 80 تا 90 هزار تومان در سوپر مارکت‌ها عنوان شد و برنج‌هایی از نوع پاکستانی که قیمت‌شان بین برنج‌های هندی و درجه یک ایرانی است نیز از گزینه‌های نسبتا پرطرفدار بازار است که به نسبت دچار نوسانات شده است.

این گزارش حاکی است شاید زنجیره‌ای از عوامل نظیر کمبود برنج در روزهای پایانی سال زراعی، شایعات روانی سیل، کاهش چند درصدی سطح اراضی قابل کشت، احتکار، کم فروشی، حضور دلالان و سودجویان، افزایش هزینه‌های تولید و نوسانات ارزی دست به دست هم داده‌اند تا بازار برنج را ملتهب و پر از نوسان کنند اما نمی‌توان کوتاهی دستگاه‌های نظارتی را در این ماجرا نادیده گرفت؛ امری که به تنهایی اگر درست انجام می‌شد؛ یقه گرانی را در همان آغاز حرف و حدیث‌ها می‌گرفت.

جدا از انتظار برای پا به کاری دستگاه‌های نظارتی از اصناف گرفته تا سازمان‌های جهاد کشاورزی و صنعت باید منتظر بمانیم و ببینیم در ادامه با لغو واردات برنج در فصل برداشت و همچنین ورود برنج‌های تازه به بازار، چه تغییراتی در بازار به وقوع خواهد پیوست؟!

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۹۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مساله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

در گزارش‌های متعدد اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ رهن و اجاره «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ رهن و اجاره مسکن در «منطقه ۱۹» تهران را بررسی کنیم.

براساس گفته برخی از کارشناسان فعال این است، تعداد معاملات بیش از هر چیز وابسته به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری و به‌ویژه نرخ ارز بود، با افزایش قیمت دلار حجم معاملات مسکن افزایش می‌یافت و با افزایش حجم معاملات مسکن نهایتاً قیمت‌ها در بازار املاک و مستغلات روند صعودی به خود می‌گرفت.

روند معاملات در سال ۱۴۰۲، متفاوت از همیشه شکل گرفت؛ زیرا در بسیاری از ماه‌های سال ۱۴۰۲ تعداد معاملات رسمی کمتر از ۲۰۰۰ یا بعضاً کمتر از ۱۰۰۰ معامله در ماه بود. حتی افزایش قیمت دلار در ماه های پایانی سال نتوانست تکانه جدی در حجم معاملات ایجاد کند.

کاهش قدرت خرید مسکن و افزایش مداوم قیمت‌ها در صنعت ساختمان موجب تعمیق رکود در بازار شده است.

یک آپارتمان ۸۲ متری دوخوابه در منطقه ۱۹ محله «خانی‌آباد نو» تهران با پرداخت ۳۰۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۳ میلیون تومان قابل اجاره و این واحد ساخت (۱۳۸۲) است.

همچنین برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۸۰ متری دوخوابه، ۲ سال ساخت در همین منطقه در محله «عبدل‌آباد» تهران، نیازمند ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه خواهید بود.

قیمت رهن واحدهای دیگر در منطقه ۱۹ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۱۹)

متراژ ساختمان

قیمت اجاره (تومان)

قیمت رهن (تومان)

اسفندیاری - بوستان ۶۳ ۱,۵۰۰,۰۰۰ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
بهمن‌یار ۶۰ ۲,۰۰۰,۰۰۰ ۳۵۰,۰۰۰,۰۰۰
خانی‌آباد نو ۸۲ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌خواه ۸۰ _ ۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰
عبدل‌آباد ۸۰ _ ۶۰۰,۰۰۰,۰۰۰
نعمت‌آباد ۸۲ ۳,۵۰۰,۰۰۰ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهرک شریعتی ۸۵ ۳,۰۰۰,۰۰۰ ۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰
کد خبر 6092329 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳